E-Müstahsil Makbuzu Nedir? Kimler Geçebilir?
E-Müstahsil Makbuzu Nedir?
Tasarımsal ve hayvansal ürünlerin satın alınmasında Fatura yerine geçen ve ticari bir vesika olarak kullanılan, kâğıt müstahsil makbuzu ile aynı hukuki niteliklere sahip elektronik bir belgedir. E-Arşiv alt yapısıyla birebir aynıdır. Tek farkı çiftçiye dijital çıktı verilemez sadece kâğıt çıktı verilir, bir sonraki ayın 15 ine kadar GİB’e raporlanır, öncesinde iptal edilebilir. Çiftçi GİB sitesinden makbuz numarasını girerek doğrulama yapabilir. Ürünün alındığı yerde İnternet imkânı yoksa ön kâğıt belge doldurulur ve teslim edilir. Sonrasında sisteme giriş yapılır ve çıktısını bir sonraki ürün alımında çiftçiye teslim edilir.
Kimler E-Müstahsil Makbuzu Uygulamasına Geçiş Yapabilir?
Gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilerden mal satın alımı yapan, vergi Usul Kanununun 235 inci maddesinde birinci ve ikinci sınıf tüccarlar ile kazancı basit usulde tespit edilenler ve defter tutmak mecburiyetinde olan çiftçiler e- Müstahsil Makbuzu Uygulamasına geçebilir.
E-Müstahsil Makbuzu Zorunlu mu?
E-Müstahsil Makbuzu Uygulaması zorunlu bir uygulama olmayıp, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca müstahsil makbuzu belgesi düzenlemek zorunda olan mükellefler, istemeleri halinde 1/1/2018 tarihinden itibaren uygulamaya dahil olabileceklerdir. Uygulamaya dahil olacak mükelleflerin; Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri ile zorunluluk getirilen haller dışında; e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-Defter uygulamalarına dahil olma zorunlulukları bulunmamaktadır.
Ancak, GİB tarafından Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde değişiklik yapılmasına dair yayınlanan taslak tebliğe göre; 1.7.2019 tarihi itibari ile serbest meslek erbaplarının e-Serbest Meslek Makbuzu uygulamasına dahil olmaları ve bu tarihlerden itibaren serbest meslek makbuzu belgelerini e-Serbest Meslek Makbuzu olarak düzenlemeleri zorunludur.
Ancak, GİB tarafından Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde değişiklik yapılmasına dair yayınlanan taslak tebliğe göre; 1.7.2019 tarihi itibari ile serbest meslek erbaplarının e-Serbest Meslek Makbuzu uygulamasına dahil olmaları ve bu tarihlerden itibaren serbest meslek makbuzu belgelerini e-Serbest Meslek Makbuzu olarak düzenlemeleri zorunludur.
Edm E-Müstahsil Hakkında
E-dönüşümün her alanında en kaliteli ve kesin çözümler sunan Edm E-fatura başlıca kabiliyetleri.
Uyumluluk
Tüm muhasebe programlarıyla uyumludur, aktarım konusunda sorun çıkarmaz ek bir ara yazılım kullanmaya gerek kalmaz.
Fiyat Politikamız
Gerçek ücretler ile tanışın! Edm aylı sabit, yıllık sabit, güncelleme kota aşımı gibi etik olmayan aldatıcı ve gizli tarifeler uygulamaz.Erp entegrasyonu ücreti bir defa ödersiniz ve ömür boyu kullanırsınız.
Kurulum ve Eğitim
E-dönüşüm için bizimle çalışmaya karar verdikten sonra gereken tüm işlemler bizim tarafımızdan eksiksiz yerine getirirlir. Bütün işlemler tamamlandıktan sonra yine sizin yerinizde eğitiminiz verirlir. Bizimle e-dönüşüm çok kolay...
Veri Güvenliği
Edm sistemlerinde 10 yol boyunca 3 yedeklemeli ve 3DS şifreleme teknoloji ile en güvenli şekilde saklanır.
7/24 Destek
İlinizde size atanan satış ve servis saha temsilcisi yanı sıra, Edm Merkezde 7/24 arayabileceğiniz uzman müşteri temsilciniz olur, dilediğiniz zamaan cep telefonu veya eposta ile destek alabilirsiniz.
Rakipsiz özelikler
Edm hizmetleri ; depo arşivi, süreç yönetimi, toplu fatura tekrarlama, tam metin arama, akıllı VKN kontrolü, tek platformdan tüm bağlı mükellefleri / servisleri yönetebilme, grup şirket ve şube yönetimi ve dahası...
Güncel Kampanyalar
- E-Fatura Portal
- E-arşiv Fatura Portal
- 1000 Kontör Kontör kullanım süresi 5 yıl / Saklama süresi 10 yıl.
- Ücretsiz Teknik Destek
- E-fatura Portal
- E-arşiv Fatura Portal
- 2500 Kontör Kontör kullanım süresi 5 yıl / Saklama süresi 10 yıl.
- Ücretsiz Teknik Destek
S.S.S. Sık Sorulan Sorular
Neden? Edm E-fatura
Tüm muhasebe programlarıyla uyumluluk, 3DS Güvenlik Sistemi ile saklama, Akıllı VKN ve TC Kimlik uygulaması, Gelen E-Faturaların ticari program stoğuna yazdırılması, Grup şirket ve şube tanımlaması ve tek platform yönetim yeteneği, Sınırsız kullanıcı tanımlama imkanı, İlgili alıcıya e-faturayı tekrar gönderebilme seçeneği, FULL TEXT Arama imkanı ile faturadaki her alanı arama, E-mail yoluyla süreç bildirimleri, Gelişmiş raporlama imkanı, %95 depository sıkıştırma özelliği ile e-faturaların uzun dönem arşivleme
Neden? Edm Entegrasyon
Neden? Edm E-imza
Neden? Edm Kep
Neden? EDM E-Bordro
Neden? EDM E-Mutabakat
E-fatura Nedir?
E-Fatura; değerli kağıda basılı olan faturanın karşılığı bilgileri içeren, uluslararası bir formatta standart hale getirilmiş, değiştirilemez bir şekilde mühürlenmiş, elektronik belgedir. Kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Önceden tanımlanmış kullanıcıların UBL-TR standardında elektronik olarak düzenledikleri faturaları, gönderen taraftan alıcı tarafa iletimini sağlayan sistemdir.
E-fatura portal nedir?
E-faturaya geçmekte geçiktim
Özel entegratör kimdir?
E-faturaya geçiş adımları nedir?
Adres
Yeniyol Mahallesi Gazi Caddesi Yılmaz Atlamaz İşm. No:19 Kat:2 No:5 Merkez/ÇORUM
+90 364 224 81 48
+90 534 351 54 54
+90 534 351 54 54
bilgi@comtechbilisim.com
www.comtechbilisim.com
www.comtechbilisim.com
Yeniyol Mahallesi Gazi Caddesi
No:19/5 Merkez ÇORUM
No:19/5 Merkez ÇORUM